beats by dre cheap

opet ja!!!

Vidim, neki moji stari blogerski prijatelji ponovo pišu... Pa po onoj staroj; vidjela žaba da se konji kuju.. i ja digoh nogu. Doduše, i to dizanje (kao i dizanje bilo čega drugog) stvara mi probleme. Ta angina pectoris...

Jednom se pred mojim doktorom nasalih pa umjesto angina rekoh vagina, a on mrtav ozbiljan reče: Ni ne sanjate koliko ima istine u toj vašoj igri riječima. Nisam ga skužio jer kako god sam sto posto siguran da imam anginu, toliko sam siguran da nemam vaginu. Osim toga nisam našao nikakvu vezu. Ali ko zna... možda su u međusobnoj vezi pojava Peris Hilton i Halejeve komete?

Ha!!

Ipak, reče Đole - Neko to od gore vidi sve. Valjda se sve zasluži ili dobije "tek onako". Anginu sam dobio, zasluženo ili ne... ali, skoro istovremeno i svoju dobru vilu - rođaka sa kojim sam odrastao ali se nismo vidjeli godinama. Pojavi se čovjek, sjedemo popijemo, prisjetimo se djetinjstva... tako neko vrijeme a on mi onda, ničim izazvan doveze jednog prekrasnog "Rovera". Onako... poklon... koža, drvo, klima, automatika, 150 konja... bla, bla... ma sve full. Kaže kako zaslužujem nešto bolje od Renoa kojeg sam ja hvalio kao da je Porsche.

Poslije me pozove kod sebe i uvjerim se u to koliko je čovjek uspio. I drago mi... Obiđemo nekoliko evropskih metropola i ja nazad u našu svakodnevnicu.

Onda me moja dobra vila ljetos odvede na lijepo sedmodnevno krstarenje Jadranom. Već prvi dan mi ukrade novčanik kako ja ne bi platio ništa... i tako je bilo do kraja. Ma imam ja love - kažem ja njemu a on odgovara kako se ne radi o novcu - hoće da sve bude od njega. Razumijem, ali mi nije baš drago. Nisam navikao da drugi ama baš sve plaćaju za mene. A opet - vidim da to njemu pricinjava zadovoljstvo. Pa hajde, bar smo sretni obojica - svako na svoj način.

A onda opet loše - sad moja supruga ima zdravstvenih problema. Opet doktori, nalazi, brige..

Pa onda opet prelijepa sedmica sa porodicom na Jadranu... svijet opet izgleda tako lijep. More, najdraže osobe na svijetu, crno vino i obavezna Orada na roštilju uz prelijepo avgustovsko predvečerje.

Pa kući. Posao, predizborna kampanja kroz koju su me "političari" skroz iscijedili... i onda opet ružna vijest. Smrt jednog meni veoma bliskog rođaka. Imao je samo 47 godina. Za kratko vrijeme se razbolio i umro...

I sve tako toplo - hladno... taman za moju anginu na koju i dobre i loše stvari jednako utiću. A mene krenulo.  . Ako je to u vezi sa doktorovom reakcijom na moju opservaciju u pogledu imena bolesti, onda je zaista (s oproštenjem)... jebeno...

PONIŽENI I UVRIJEĐENI
http://sems.blogger.ba
24/10/2008 00:17